Eindopbrengst Toer voor ALS bekend

01-12-2020 | 09:27

Gisteren hebben wij de laatste donaties ontvangen, en dat betekent dat wij de eindopbrengst van de Toer voor ALS bekend kunnen maken. Dankzij de inspanning van ruim 160 deelnemers is een bedrag van maar liefst €62.565,- bijeengebracht, een fantastisch resultaat!

Wij bedanken alle deelnemers voor hun inzet en de vele gesponsorde meters die iedereen heeft gemaakt. We kijken terug op een zeer geslaagde tweede editie van de Toer voor ALS.

Samen sterker
Bij deze bedanken we ook onze sponsoren Garmin en Tacx, Isla Pastilles en onze mediapartner ALLsportsradio voor hun bijdrage aan de Toer voor ALS. Door deze samenwerking hebben we ALS bij tienduizenden mensen onder de aandacht kunnen brengen en velen betrokken gekregen bij de strijd tegen ALS. Dat is nodig, want samen willen we naar een toekomst zonder ALS. We zien uit naar een vervolg van de samenwerking, want samen staan we sterker!

Waar wordt de opbrengst aan besteed?
De opbrengst van de Toer voor ALS - Home Edition komt ten goede aan Stichting ALS Nederland. Van deze opbrengst zal 75% besteed worden aan onderzoek naar de oorzaak en oplossing voor ALS, PSMA en PLS. Deze 75% is geoormerkt aan het project TRICALS, daarover lees je meer op deze pagina. De overige 25% is voor projecten die als doel hebben de zorg en de kwaliteit van leven van ALS-patiënten en hun naasten te verbeteren.

Terugblik Toer voor ALS
Tijdens de Toer voor ALS gingen we met ALS-patiënten, hun directe omgeving, met deelnemers en andere betrokkenen in gesprek. Het leverde ontroerende portretten op van mensen die zelf of in eigen omgeving te maken hebben met ALS. Lees en beluister alle interviews terug.