Over Toer voor ALS

Wat is Toer voor ALS

Toer voor ALS is een sportief en laagdrempelig evenement waarvan de 2e editie op 11 oktober a.s. plaatsvindt in Zuid-Limburg. Als deelnemer aan Toer voor ALS laat je je sponsoren om op die manier geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS. Je kunt als individuele deelnemer meedoen maar ook als team. Vraag bijvoorbeeld je vrienden, familie of collega's.

Kies voor een van de onderdelen; wielrennen / fietsen, hardlopen, wandelen of handbiken. Je kunt er voor kiezen om een parcours 1 x of meerdere keren af te leggen. De Toer voor ALS is geschikt voor jong en oud. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen deelnemen aan de speciale familie fiets- en wandelroutes. 

Doe ook mee! Bekijk de routes

Een zusje van Tour du ALS

De Toer voor ALS is het zusje van de succesvolle Tour du ALS. Dit evenement vindt elk jaar plaats in Frankrijk. Honderden fietsers, hardlopers en wandelaars beklimmen dan de Mont Ventoux voor de strijd tegen ALS. Sinds de start in 2012 hebben de ruim 5.500 deelnemers aan de Tour du ALS ruim 8 miljoen euro opgehaald voor dit goede doel, een prachtige prestatie. Het idee om een vergelijkbaar event in Nederland te organiseren is daar ontstaan. De Toer voor ALS is laagdrempeliger, met afstanden en routes waar je als recreatieve fietser, maar ook als fanatieke wielrenner aan mee kunt doen. Wat je in je eentje, maar ook met kinderen, met natuurlijk ook collega’s of een vriendengroep kunt doen. Als fietser / wielrenner, als wandelaar, als hardloper of zelfs als handbiker. Bij beide evenementen staat de betrokkenheid bij de strijd tegen ALS en het familiegevoel voorop.

Initiatief van Stichting ALS Nederland

Toer voor ALS is evenals Tour du ALS een initiatief van Stichting ALS Nederland. Het doel van Stichting ALS is het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak, genezing en behandeling van ALS, PSMA en PLS. Daarnaast heeft de stichting als doel om meer steun voor patiënten en naasten te creëren en de naamsbekendheid van ALS te vergroten. Stichting ALS Nederland opereert landelijk en werkt nauw samen met ALS Patients Connected (patiëntenplatform) en het ALS Centrum (verantwoordelijk voor onderzoek en behandeling). De stichting is bekend van onder andere de ‘Ik ben inmiddels overleden’ campagne, de Amsterdam City Swim, de Ice Bucket Challenge en de Tour du ALS.

Geld inzamelen voor onderzoek naar ALS

Deelnemers van de Toer voor ALS zetten zich in om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen. Deze gelden worden besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van ALS en aan activiteiten die de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren. Klik hier om meer te lezen over de onderzoeksprojecten die Stichting ALS financiert. 

Sponsoring Toer voor ALS

Om de Toer voor ALS mogelijk te maken is er geld nodig. Voor de organisatie gebruiken wij geld dat vrijkomt uit de inschrijfkosten en giften van bedrijven. Iedere euro is er één. Daarom staan wij open voor nieuwe sponsoren en maken wij graag voor jouw bedrijf een pakket op maat. 

Lees hier meer over sponsoring