Over Toer voor ALS

Wat is Toer voor ALS

Toer voor ALS is een sportief en laagdrempelig evenement waarvan de 2e editie op 11 oktober a.s. plaatsvindt in Zuid-Limburg. Als deelnemer aan Toer voor ALS laat je je sponsoren om op die manier geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS. Je kunt als individuele deelnemer meedoen maar ook als team. Vraag bijvoorbeeld je vrienden, familie of collega's.

Kies voor een van de onderdelen: wielrennen, mountainbiken, fietsen, hardlopen, wandelen of handbiken. Je kunt er voor kiezen om een parcours 1, 2 of meerdere keren af te leggen. Toer voor ALS is geschikt voor jong en oud. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen deelnemen aan de speciale familie fiets- en wandelroutes. 

Ik doe mee! Bekijk de routes

 

Terugblik Toer voor ALS 2019

Op 13 oktober 2019 verschenen ruim 550 deelnemers aan de start van de eerste editie van Toer voor ALS verschenen. Aangemoedigd door vrienden en bekenden brachten zij samen een bedrag van maar liefst € 140.000,- bij elkaar. Een fantastische prestatie! Leerlingen van het Creative College ROC Utrecht maakten een sfeervolle aftermovie van deze geslaagde editie.  

Aftermovie Toer voor ALS 2019

 

Geld inzamelen voor onderzoek naar ALS

Deelnemers van Toer voor ALS zetten zich in om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen. Dit geld wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van ALS en aan activiteiten die de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren. Klik hier om meer te lezen over de onderzoeksprojecten die Stichting ALS financiert. 

 

Sponsoring Toer voor ALS

Om Toer voor ALS mogelijk te maken is er geld nodig. Voor de organisatie gebruiken wij geld dat vrijkomt uit de inschrijfkosten en giften van bedrijven. Iedere euro is er één. Daarom staan wij open voor nieuwe sponsoren en maken wij graag voor jouw bedrijf een pakket op maat. 

Lees hier meer over sponsoring

 

Initiatief van Stichting ALS Nederland

Toer voor ALS is evenals Tour du ALS een initiatief van Stichting ALS Nederland. Het doel van Stichting ALS is het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak, genezing en behandeling van ALS, PSMA en PLS. Daarnaast heeft de stichting als doel om meer steun voor patiënten en naasten te creëren en de naamsbekendheid van ALS te vergroten. Stichting ALS Nederland opereert landelijk en werkt nauw samen met ALS Patients Connected (patiëntenplatform) en het ALS Centrum (verantwoordelijk voor onderzoek en behandeling). De stichting is bekend van onder andere de ‘Ik ben inmiddels overleden’-campagne, de Amsterdam City Swim, de Ice Bucket Challenge en de Tour du ALS.