Annelous kitesurft 200 kilometer voor de strijd tegen ALS!

28-10-2020 | 10:32

Professioneel kitesurfster Annelous Lammerts ging gisteren een bijzondere uitdaging aan: op één dag 200 kilometer kitesurfen om geld op te halen voor de strijd tegen ALS. Door weer en wind, want als elke meter telt dan is geen afstand te ver.

Annelous Lammerts is opgegroeid in het Zeeuwse Schuddebeurs, maar is nog maar weinig thuis. Als tweevoudig wereldkampioen kitesurfen reist Annelous de hele wereld over op zoek naar de beste golven voor de snelste kitesurf tijden.

Gisteren vloog Annelous met hoge snelheden urenlang over de Noordzee, voor een erg bijzondere uitdaging: op één dag 200 kilometer kitesurfen om geld op te halen voor de strijd tegen ALS.

Beeldmateriaal: Andy Troy Photography

“Kitesurfen is een groot deel van mijn leven, ik ben elke dag met sport bezig. Ik kan me niet voorstellen als ik niet meer zou kunnen sporten, het lot van ALS-patiënten. Die gedachte raakt me ontzettend”, vertelt Annelous aan de Provinciale Zeeuwse Courant.

Annelous zet zich met haar deelname aan de Toer voor ALS – Home Edition in voor de strijd tegen ALS. Door Covid-19 kan er geen evenement plaatsvinden, maar bij de pakken neerzitten doen we niet. Van 11 oktober t/m 8 november kan iedereen in eigen omgeving een eigen challenge doen.

Ze koos ervoor om te gaan kitesurfen en legde de lat meteen lekker hoog. “Dat ik me op deze manier kan inzetten en geld kan ophalen voor de strijd tegen ALS, dan wil ik dat heel graag doen”, vertelt Annelous.  

 

Ondanks het slechte weer heeft Annelous de uitdaging volbracht en 200 kilometer op het water afgelegd. Een enorm knappe prestatie! “De weersomstandigheden waren pittig. Veel harde wind en regen. Maar ik was ontzettend gemotiveerd om het te gaan halen. Ik weet waar ik het voor doe en dat heeft me voldoende energie gegeven om door te gaan.”

Steun Annelous voor haar strijd tegen ALS en doneer!

 

>> Bekijk hier het filmpje van de prestatie van Annelous op PZC
>> Bekijk hier het filmpje met Annelous op Omroep Zeeland