Sportieve tips voor een ultieme voorbereiding

09-10-2020 | 09:42

De Toer voor ALS gaat zondag van start! De weersverwachting voor de komende dagen belooft helaas wat spetters. Hoe kun je je zo goed mogelijk voorbereiden op jouw sportieve prestatie in de regen? Fanatiek sporter, influencer en coach Japke Janneke deelt met alle deelnemers van de Toer voor ALS handige tips om ook bij slecht weer buiten meters te maken.

 

Japke Janneke schrijft in haar blog JapkeJanneke.nl over haar leven als hardloper en wielrenner, en andere persoonlijke interesses. Ze deelt regelmatig sportieve tips en hoe ze zelf balans in haar leven probeert te houden, zowel fysiek als mentaal.

 

Naast de sportgerelateerde artikelen schrijft Japke Janneke over geluk en het bereiken van doelen en dromen in het leven. Ze deelt met jou enkele tips om ook bij slecht weer zo goed mogelijk voorbereid buiten een sportief rondje te maken.


Buiten sporten als het regent: hoe bereid je je voor?

Regen, regen en nog meer regen. Japke Janneke vindt hardlopen in de regen heerlijk, maar ook zij heeft weleens moeite om de deur uit te gaan. Ze heeft een aantal tips die het voor haar makkelijker maken om toch te gaan, wellicht helpen ze jou ook!

💧 Trek een goed (ademend!) regenjasje aan.
💧 Zorg ervoor dat je binnen al een beetje warm bent. Hierdoor ga je net iets gemakkelijker over de drempel!
💧 Draag een petje tegen de regen. Dit is fijner voor je ogen.
💧 Lach tijdens het lopen of fietsen! Het maakt het alleen maar gemakkelijker en leuker.
💧 Doe onderweg wat versnellingen of maak er een intervaltraining van. Zo blijf je in ieder geval lekker warm.
💧 De voldoening na afloop is groot!
💧 Beloon jezelf met iets leuks of lekkers na de training.

 

Wist je dat onze partner Garmin onder alle deelnemers van de Toer voor ALS 5 Forerunner® 245 Music sporthorloges en 5 Edge® 530 fietsnavigatiesystemen verloot? Deze zijn waterdicht, dus ook bij slecht weer jouw ideale sportaccessoires. Lees er meer over op deze pagina!

 

Japke Janneke steunt de Toer voor ALS en wenst alle deelnemers veel sportieve meters toe. Samen gaan we voor een recordopbrengst voor de strijd tegen ALS!

 

Doe ook mee! Meld je hier aan!