Update Toer voor ALS

15-05-2020 | 09:05

Op zondag 11 oktober staat de tweede editie van Toer voor ALS gepland. Inmiddels heeft de organisatie van de Amstel Gold Race een nieuwe datum aangekondigd en blijkt de toerversie ook op 11 oktober te worden gereden. Aangezien de routes van beide evenementen deels gelijk zijn, wordt het lastig om deze datum vast te houden. Wij zijn momenteel in overleg met gemeentes en het start- en finish terrein om te onderzoeken of we Toer voor ALS kunnen verzetten.

Naast het zoeken naar opties om Toer voor ALS te verplaatsen, lopen we ook tegen alle maatregelen rondom het coronavirus aan. Op dit moment weten wij niet of het is toegestaan om Toer voor ALS in oktober te organiseren. Bovendien is het de vraag hoe we een dergelijk evenement zouden organiseren als we rekening dienen te houden met de afstand van 1,5 meter en de gezondheid van alle betrokkenen. Rekening houdende met de huidige omstandigheden onderzoeken wij ook de optie  om een online alternatief voor Toer voor ALS te organiseren.

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn wordt de benodigde informatie via deze website en social media verspreid. Wij hopen de inschrijvingsmogelijkheid alsnog zo snel mogelijk te kunnen openen, zodat we met nóg meer mensen de strijd tegen ALS kunnen voortzetten.