Eerste Blog Toer voor ALS

13-10-2019 | 08:59

Herfstsfeer in Limburg.

De vroege ochtenddauw voelt nog koud aan mijn neus. Ik maak de eerste trainingsmeters, op mijn blauwe wielrenfiets door het heuvelachtige Limburgse landschap. We schrijven 2011: waar de herfst zijn intrede doet in Valkenburg.

En waar we, na 70 kilometer, als toetje de Cauberg beklimmen in de aanloop naar de eerste editie van de Tour du ALS in mei 2012, die in Frankrijk zal plaatsvinden. En dan moet de Mont Ventoux, ook wel de Kale Berg, nog komen...

"Waar ben ik aan begonnen?"

Het is inmiddels 2019. Terug naar het hier en nu. Ook nu ben ik in een verkleurend Limburgs herfstlandschap. Ik maak de laatste wandelkilometers als training voor editie 1 van Toer voor ALS! Zo bijzonder dat Tour du ALS een zusje heeft gekregen! Meerssen vormt het decor waar de zon de regenwolken van de afgelopen weken verdrijft. Dát is wat we nodig hebben! Het prachtige heuvelachtige bos is zo nat geregend dat er een aanpassing in het parcours voor de hardlopers, maar verder kan iedereen starten zoals gepland. Dus de zonnebril kan op en gáán...

Hoe mooi zal het zijn om aan de massastart oude bekenden te ontmoeten die al eerder deelnamen in Frankrijk. En er zullen ook families zijn van de helden van wie we te vroeg afscheid hebben moeten nemen.. Zij komen ook met een rugzak vol herinneringen deelnemen aan de 1e editie van Toer voor ALS in Nederland.

Zou Meerssen klaar zijn voor het oranje peleton dat bezit zal nemen van hun dorp? We gaan als één grote oranje familie de strijd tegen ALS kracht bijzetten in Nederland! 

Geweldig dat 75% van de ruim 500 deelnemers écht nieuwe inschrijvingen zijn die nooit eerder mee hebben gedaan aan Tour du ALS. Dat is een geweldig eerste resultaat sinds het idee van een Nederlands evenement geboren is. Geweldig dat deze Toer voor ALS gezinsuitbereiding er is. Direct wordt de aanvullende kracht van beide evenementen op de kaart gezet! Ik zal trots zijn als ik mag gaan starten en het familie gevoel nu in Nederland mag gaan beleven! Laat het Limburgse heuvellandschap maar komen!

"Wat ben ik blij dat ik er ooit aan begonnen ben!"

- Suzan Harmsen