Over Toer voor ALS - Home Edition

Wat is de Toer voor ALS - Home Edition

Toer voor ALS is een sportief en laagdrempelig evenement van Stichting ALS Nederland, waarvan de 2e editie op 11 oktober van start ging. In 2020 betreft het een coronaproof Home Edition.

Tot en met zondag 8 november loop, ren of fiets jij een zelfgekozen afstand en laat je je sponsoren in de strijd tegen ALS. Of je nu gaat hardlopen, wandelen, wielrennen, mountainbiken, toerfietsen of handbiken. Alles is mogelijk. Op zondag 8 november finishen we en maken we het eindbedrag van alle donaties bekend. Zet je de komende weken sportief in en haal zoveel mogelijk geld op voor de strijd tegen ALS! Doe jij met ons mee? 

Ik doe mee! 

 

Deelnemen als team of individu

Als deelnemer aan Toer voor ALS laat je je sponsoren om op die manier geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS. Je kunt als team meedoen maar ook als individuele deelnemer. Vraag bijvoorbeeld je vrienden, familie of collega's.

 

Geld inzamelen voor onderzoek naar ALS

Deelnemers van Toer voor ALS zetten zich in om sponsorgeld op te halen. Dit geld wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van ALS en aan activiteiten die de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren. Klik hier om meer te lezen over de onderzoeksprojecten die Stichting ALS financiert. 

 

Terugblik Toer voor ALS 2019

Op 13 oktober 2019 verschenen ruim 550 deelnemers aan de start van de eerste editie van Toer voor ALS verschenen. Aangemoedigd door vrienden en bekenden brachten zij samen een bedrag van maar liefst € 140.000,- bij elkaar. Een fantastische prestatie! Leerlingen van het Creative College ROC Utrecht maakten een sfeervolle aftermovie van deze geslaagde editie.  

Aftermovie Toer voor ALS 2019

 

Initiatief van Stichting ALS Nederland

Toer voor ALS is een initiatief van Stichting ALS Nederland. Het doel van Stichting ALS is het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak, genezing en behandeling van ALS, PSMA en PLS. Daarnaast heeft de stichting als doel om meer steun voor patiënten en naasten te creëren en de naamsbekendheid van ALS te vergroten. Stichting ALS Nederland opereert landelijk en werkt nauw samen met ALS Patients Connected (patiëntenplatform) en het ALS Centrum (verantwoordelijk voor onderzoek en behandeling). De stichting is bekend van onder andere de ‘Ik ben inmiddels overleden’-campagne, de Amsterdam City Swim, de Ice Bucket Challenge en de Tour du ALS.