Bedrijven in actie tegen ALS

Wij zijn van start met de Toer voor ALS! De komende weken zetten honderden mensen zich sportief in voor de strijd tegen ALS. Je kunt met jouw collega’s een eigen bedrijventeam starten, doen jullie mee?

Juist nu thuiswerken het nieuwe normaal is geworden en bedrijven ernaar snakken om aan teambuilding te doen, kan deelname aan de Toer voor ALS ervoor zorgen dat iedereen in beweging komt en ook nog eens voor een belangrijk goed doel: de strijd tegen de dodelijke spierziekte ALS.  

Doe met jouw bedrijf mee!

 

"Ik ben en blijf positief, hoe verdrietig mijn toekomst er ook uit ziet"

Eén van de deelnemers van de Toer voor ALS is Eveline. Haar deelname betreft een persoonlijke strijd. Tot halverwege vorig jaar was Eveline een gezonde en levenslustige vrouw die genoot van een druk sociaal leven, haar werk en jonge gezin. Ze sportte regelmatig en trainde voor halve marathons. Dit veranderde enkele maanden geleden toen bij Eveline ALS werd vastgesteld. “Mijn man, kinderen en ik moeten met de gedachte leven dat wij niet meer zoveel tijd hebben samen.”

 

Steun het onderzoek naar het vinden van een medicijn

Niemand kent de oorzaak van ALS en ook een medicijn is nog niet gevonden. Met als gevolg dat geen enkele ALS-patiënt de diagnose overleeft. Onderzoek naar ALS moet alle prioriteit krijgen. Daarvoor is geld nodig, veel geld.


Als elke meter telt, dan rennen we wat harder, dan fietsen we wat verder en lopen we een extra blokje om

Stichting ALS Nederland organiseert daarom de Toer voor ALS - Home Edition met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen ALS. Juist nu is het belangrijk in actie te komen: door de coronapandemie zijn meerdere fondsenwervende evenementen afgelast, waardoor veel geld voor onderzoek naar ALS is misgelopen. Op zondag 8 november maken we de opbrengst bekend, tot die tijd roepen we zoveel mogelijk mensen op zich sportief in te zetten.

 

Hoe kan jij met jouw bedrijf bijdragen?

Wij vragen jouw steun voor de strijd tegen ALS! Bijdragen kan op veel manieren, bijvoorbeeld door met een eigen bedrijfsteam mee te doen aan de Toer voor ALS. Ook kun je helpen door de Toer voor ALS via eigen communicatiekanalen onder de aandacht te brengen. Bedrijven die aan de Toer voor ALS deelnemen lichten we uit op een bedrijvenpagina.

 

Deelnemen is heel eenvoudig: klik op WIJ DOEN MEE. Kies een sportieve discipline en bepaal wanneer, hoe vaak en hoe ver jullie willen sporten. Nodig collega’s uit zich bij het team aan te sluiten. Roep mensen op jullie te sponsoren. Zet je vervolgens sportief in voor het goede doel!

 

Steun van bedrijven

De steun van bedrijven is van groot belang in de strijd tegen ALS. Een aantal bedrijven die de Toer voor ALS steunen:

 
   


Campagnematerialen

Download onderaan deze pagina een voorbeeld artikel dat integraal doorgeplaatst kan worden op jouw website en/of in jullie nieuwsbrief. Ook hebben we enkele suggesties voor sociale media gedaan en stellen wij beeldmateriaal van de Toer voor ALS beschikbaar. Zie daarvoor deze link. Daar vindt je ook een stappenplan voor deelnemers.

 

Elke meter telt voor ALS-patiënten, kunnen we op jouw steun rekenen? Samen gaan we de strijd aan tegen ALS!

Wij doen mee!

Meer informatie over deelname

Voorbeeld artikel om integraal door te plaatsen. Artikel
LinkedIn social sharing post. LinkedIn
Flyer Toer voor ALS - Home Edition Flyer