Terugleestips: memorabele interviews over de strijd tegen ALS

25-11-2020 | 12:50

Tijdens de Toer voor ALS gingen we met ALS-patiënten, hun directe omgeving, met deelnemers en andere betrokkenen in gesprek. Het leverde ontroerende portretten op van mensen die zelf of in eigen omgeving te maken hebben met ALS.

Graag blikken we met jullie terug op een aantal van deze gesprekken, die stuk voor stuk gaan over een strijd tegen een genadeloze ziekte die we met elkaar willen winnen.

 

Het verhaal van Anton

In 2012 kwam Anton Minkels min of meer per ongeluk in aanraking met de eerste editie van de Tour du ALS – het sportieve event van Stichting ALS Nederland waarbij de Mont Ventoux door honderden deelnemers wordt bedwongen. Sindsdien zet Anton zich in voor de strijd tegen ALS en fietst al ruim 300 dagen elke dag om aandacht te vragen voor de strijd tegen ALS. Lees hier het volledige interview.

 

 

Het verhaal van Guido

Op 10 april 2020 is Rien, de schoonvader van Guido Mols, overleden aan ALS. Rien is 62 jaar geworden. “Leven met ALS betekent elke dag een stap achteruit, maar nooit een stap vooruit”, vertelt Guido over hetgeen zijn schoonvader is overkomen. Guido fietste tijdens de Toer voor ALS 1500 kilometer en haalde daarmee ruim 6 duizend euro op. Lees hier het volledige interview.

 

Het verhaal van Anouk

Anouk deed dit jaar voor het eerst mee aan de Toer voor ALS. Ze rende in vier weken een marathon om geld op te halen voor de strijd tegen ALS. Voor Anouk is het een erg persoonlijke strijd, want haar moeder heeft de diagnose ALS gekregen. “Mijn allerliefste, mooie en zorgzame moeder zal veel eerder van het leven afscheid moeten nemen dan we willen.” Lees hier het volledige interview. 

 

Het verhaal van Eveline

Ook de deelname van Eveline was niet zonder reden. Tot halverwege vorig jaar was Eveline een gezonde en levenslustige vrouw die genoot van een druk sociaal leven, haar werk en jonge gezin. Dit veranderde toen bij Eveline ALS werd vastgesteld. “Mijn man, kinderen en ik moeten met de gedachte leven dat wij niet meer zoveel tijd hebben samen.” Lees hier het volledige interview.

 

Lees ook de interviews met:
Theo Rommen

Suzan Harmsen

Björn Koreman

Inja Veltmaat

Annelous Lammerts

Mari Durieux

 

Wij willen alle geïnterviewden bedanken voor het delen van hun persoonlijke verhalen, die ons keer op keer raakten. Die niet alleen ons, maar vele anderen sterkten in de motivatie om door te blijven strijden tegen deze verschrikkelijke ziekte. Deel de verhalen op sociale media, zodat we nog meer mensen betrokken krijgen bij de strijd tegen ALS!