1500 gezichten, 1500 verhalen

19-10-2020 | 17:45

Met 141 deelnemers, 7.094 afgelegde kilometers en ruim 30 duizend euro op de teller zijn we met de Toer voor ALS geweldig van start. We blikken terug op een bijzondere eerste campagneweek die we lanceerden vanuit de studio van ALLsportsradio. We gingen in gesprek met ALS-patiënten en hun directe omgeving, met deelnemers, sponsoren en andere betrokkenen. Elk verhaal is het luisteren, lezen en delen waard.

 

Met nog drie weken te gaan tot de finish roepen we iedereen in Nederland op deel te nemen aan de Toer voor ALS. Want als elke meter telt, dan rennen we wat harder, dan fietsen we wat verder en lopen we een extra blokje om. Meedoen kan t/m zondag 8 november. Samen gaan we voor een recordopbrengst voor onderzoek naar de dodelijke spierziekte ALS. Meld je hier aan!

 

ALS-patiënten en hun naasten aan het woord
Nederland telt 1500 ALS-patiënten: het zijn 1500 moeders, vaders, dochters, zonen en geliefden die samen met hun naasten strijden tegen deze meedogenloze ziekte. Dag in, dag uit. De komende weken laten we ALS-patiënten en hun directe omgeving aan het woord en geven we de ziekte een gezicht. Elk verhaal is het lezen, luisteren en delen waard. Hoe meer mensen weten van deze ziekte, hoe meer mensen we betrokken krijgen bij de strijd tegen ALS.

 

Het verhaal van Marlène
Bij de moeder van Marlène werd de diagnose ALS gesteld in combinatie met FTD (Fronto Temporale Dementie). "Dat maakt het denk ik extra moeilijk, los nog van de hele impact die het op jou als naaste heeft als iemand zo verslechterd door ALS en dementie", vertelt Marlène. Deel het interview van Marlène op sociale media en roep op tot steun! 

Het verhaal van Manja
Bij de dochter van Manja is na een lange periode van onderzoek ALS vastgesteld. “Ik word erg emotioneel als ik eraan denk wat Inske nog allemaal te wachten staat”, vertelt Manja. “Maar bewonder de kracht van mijn dochter: ze wil zoveel mogelijk genieten van de tijd die ze nog heeft met haar man en dochtertje”. Deel het interview met Manja op sociale media en roep op tot steun!  

Het verhaal van Eveline
Eveline doet mee aan de Toer voor ALS. Haar deelname is niet zonder reden. Bij Eveline is ALS vastgesteld. “Mijn man, kinderen en ik moeten met de gedachte leven dat wij niet meer zoveel tijd hebben samen.” Deel het interview met Eveline op sociale media en roep op tot steun!

Het verhaal van Theo
Vijf jaar geleden kreeg Theo klachten in zijn hand. Hij bleek ALS te hebben. “Er moet een oplossing komen voor deze vreselijke ziekte. Met de Toer voor ALS dragen we bij aan het vinden van een medicijn”, vertelt Theo. “Het zal voor mij te laat zijn, maar ik hoop dat we anderen wel een toekomst kunnen geven”. Deel het interview met Theo op sociale media en roep op tot steun!

Het verhaal van Anouk

Voor Anouk staat haar deelname aan de Toer voor ALS in het teken van haar moeder. “Mijn allerliefste, mooie en zorgzame moeder heeft ALS en zal veel eerder van het leven afscheid moeten nemen dan we willen.” Deel het interview met Anouk op sociale media en roep op tot steun!

 

Blijf lezen en luisteren!
Ook de komende weken publiceren we interviews met ALS-patiënten en hun directe omgeving op de Toer voor ALS website. Ook besteedt onze mediapartner ALLsportsradio elke dag aandacht aan de Toer voor ALS, met op maandag, woensdag en vrijdag een bijzonder interview met mensen die ALS van nabij hebben meegemaakt of op een andere manier betrokken zijn.

 

Samen zijn we sterker!
Breng de Toer voor ALS onder de aandacht van jouw vrienden, familie en collega’s en vraag hen samen met ons de strijd aan te gaan tegen deze dodelijke ziekte. Meedoen kan t/m zondag 8 november. Meld je hier aan!