“Tot de laatste dag bleef Rob sterk”

14-10-2020 | 14:56

Professioneel hardloper Björn Koreman doet mee aan de Toer voor ALS. In de uitzending van ALLsportsradio LIVE vertelde Björn vandaag over zijn betrokkenheid bij de strijd tegen ALS. “De vader van één van mijn beste vrienden is aan deze verschrikkelijke ziekte overleden. Ik heb de impact van ALS op Rob en zijn gezin van dichtbij meegemaakt. Het is een genadeloze ziekte, waarvan je zou willen dat deze niemand treft.”

Björn is goed bevriend met Rowdy, wiens vader Rob aan ALS is overleden. “ALS-patiënten blijven gedurende het ziekteverloop geestelijk nog 100%, maar gaan lichamelijk heel snel achteruit. Zo ging het ook bij Rob”, vertelt Björn. “Rob was zich er volledig van bewust dat zijn eigen lichaam hem in de steek liet. Elke dag ging het iets minder goed en kon hij minder. Dat was voor Rob en zijn gezin erg beangstigend om mee te maken.” 

Rob bleef ondanks zijn ziekte erg positief en sterk. “Tot het laatste moment wilde Rob genieten van zijn gezin en zoveel mogelijk tijd met Yvonne en Rowdy doorbrengen”, vertelt Björn. “Rob was ondernemer, heeft altijd hard gewerkt. Hij heeft genoten van zijn leven, maar heeft veel te vroeg afscheid moeten nemen”.

Luister het interview met Björn over zijn deelname aan de Toer voor ALS bij ALLsportsradio LIVE hier terug.

 

Ga samen met Björn de strijd aan tegen ALS
Als professionele hardloper legt Björn de sportieve lat met zijn deelname aan de Toer voor ALS hoog: hij wil samen met 10 teamleden op zaterdag 7 november in totaal 100 kilometer afleggen. We gaan de komende weken trainen met als doel om in het laatste weekend van de Toer voor ALS met mooie tijden onze afstanden te finishen”.

Björn deelt komende weken elke vrijdag sportieve tips met zijn teamleden, zodat iedereen zich zo goed mogelijk kan voorbereiden. Een tip die voor elk sportief rondje buiten geldt: “Probeer te genieten van het lopen, realiseer je dat ALS-patiënten dat niet meer kunnen. De meters die we de komende weken samen afleggen maken we hen, voor de strijd tegen ALS.”

Ondanks de coronamaatregelen kun je nog steeds naar buiten en meters maken. Weliswaar individueel en in eigen omgeving. “Maar hoe bijzonder is het als je jouw sportieve rondje in het teken kunt stellen van het goede doel”, aldus Björn. 

 

Doe je mee?
Steun Björn in zijn strijd tegen ALS! Sluit je aan bij het Team Björn / Garmin of draag bij door zijn sportieve kilometers te sponsoren.