Terugblik radio-uitzending Toer voor ALS 

11-10-2020 | 13:06

De Toer voor ALS – Home Edition is officieel van start! Vanmorgen stond de uitzending van ALLsportsradio volledig in het teken van de strijd tegen ALS. Tijdens de twee uur durende uitzending vertelden diverse sprekers over de manier waarop ALS in hun leven een rol speelt.

Radioverslaggever Ron Lemmens ging onder andere in gesprek met Anouk die vertelde over haar moeder die sinds kort weet dat ze ALS heeft. Manja vertelde over haar dochter Inske, die drie jaar geleden op 24-jarige leeftijd werd gediagnostiseerd met ALS. Influencer Monique van de Velde is bevriend met Inske en zet zich de komende weken met Team Inske in voor de strijd tegen ALS.

Leonard van den Berg, directeur van het ALS centrum en initiatiefnemer van TRICALS, kwam aan het woord over het belang van onderzoek naar ALS en de desastreuze impact van corona op de voortgang van het onderzoek. Hij benadrukte de noodzaak om juist nu in actie te komen voor de strijd tegen ALS, aangezien veel fondsenwervende activiteiten door corona zijn geannuleerd en miljoenen aan inkomsten voor onderzoek zijn misgelopen.

Tom Bos wenst namens Stichting ALS Nederland alle deelnemers van de Toer voor ALS veel succes de komende weken.

Radio-uitzending terugluisteren 

Heb jij de Toer voor ALS radio-uitzending gemist? Dan hebben wij goed nieuws, je kunt de gehele uitzending van twee uur terugluisteren via ALLsportsradio.

Beluister het eerste uur van de Toer voor ALS aftrap hier terug. Het tweede uur van de uitzending is hier te beluisteren.  

 

Alle interviews zullen later tevens als aparte podcasts gedeeld worden.  

Ga met ons de strijd aan tegen ALS! Meld je aan op www.toervoorals.nl of sponsor een deelnemer!