De kracht van #SamenSterk

10-10-2020 | 09:00

De tweede editie van de Toer voor ALS gaat zondag van start in een geheel andere vorm dan de organisatoren van de eerste editie hadden kunnen bedenken. De koerswijziging werd afgedwongen door een ongenode gast: Covid-19. “Maar hey, een organisatie die in het leven is geroepen om de eveneens ongenode gast ALS de wereld uit te trappen, laat zich hierdoor niet uit het veld slaan!” Suzan Harmsen blikt samen met ons vooruit op een nu al bijzondere Home Edition van de Toer voor ALS. 

 

Vorig jaar waren we rond deze tijd in rep en roer om de eerste editie van de Toer voor ALS in de steigers te zetten. Waar ik me zoal mee bezig hield: wat zal het weer doen? Waar kunnen we de EHBO plaatsen? Is de wegbewijzering goed zichtbaar en duidelijk leesbaar voor alle sportieve disciplines? Hebben we voldoende parkeerplaatsen voor ALS-patiënten? Genoeg water op voorraad? Ligt het pak van Toertje klaar? Alle apparatuur aangesloten? Is er voor het podium voldoende ruimte voor familie, vrienden en bezoekers? Bar gevuld en koffie klaar?

 

Zo ging het er achter de schermen aan toe, vorig jaar tijdens de Toer voor ALS. Wat was het bijzonder om te mogen bijdragen aan deze prachtige dag, zeker voor herhaling vatbaar. In alle agenda’s legde ik de Toer voor ALS op zondag 11 oktober 2020 meteen met dik gedrukte letters vast: dan reizen we weer af naar Limburg.Ongenode gast
Tot we dit jaar te maken kregen met een ongenode gast. Dat hadden we in draaiboek A-B of zelfs C niet kunnen voorzien. In het voorjaar werd met het uitstellen van de Tour du ALS in Frankrijk al snel duidelijk dat ook de Toer voor ALS anders zou gaan verlopen, dankzij de coronapandemie. Geen campings met campers en tentjes van deelnemers, geen hotels met organisatie die in alle vroegte ontwaakt om alles in gereedheid te brengen, geen enthousiaste berichten op sociale media van deelnemers onderweg naar Limburg.

 

Geen tijd te verliezen
Maar hey, een organisatie die in het leven geroepen werd om de eveneens ongenode gast ALS de wereld uit te trappen, laat zich hierdoor niet uit het veld slaan! Onze krachten bundelen, dat is juist in deze tijd de sleutel naar succes! Niet cancelen, maar de vorm aanpassen. Want tijd blijft kostbaar voor alle betrokkenen! Denken in kansen: hoe, wanneer en welke scenario’s zijn haalbaar? Dat was het draaiboek voor dit jaar, de tweede editie van Toer voor ALS! Dat het door moest gaan was snel besloten! Want #SamenSterk

 

Sporten in eigen omgeving
Prachtig om te zien dat er ook animo is om mee te doen aan de Home Edition van Toer voor ALS, die zondag van start zal gaan! De wandelschoenen uit de kast, de plassen door, de modder trotseren. De fiets in het vet na de ritten in de hittegolf, klaar voor bladeren en eikels op de weg! En de hardloopschoenen gecheckt of ze gereed zijn voor de bospaden, grindwegen en misschien een heuvel in de buurt! Of een indoor variant waar deze editie bij uitstek ook geschikt voor is!

 

Zweet, afzien en veel positieve energie
Individuele deelnemers en de teams die samen de uitdaging aan zullen gaan hebben zich al enthousiast ingeschreven op www.toervoorals.nl en maken zich op voor het startschot op zondag 11 oktober! De sponsoren geven gul met het hart op de goede plaats! Na 4 weken zweet, afzien en vooral veel positieve energie en gezelligheid om dit samen te beleven, zal Stichting ALS Nederland op 8 november de eindopbrengst bekend maken.We gaan samen weer uit van een succes, en een onvergetelijke editie! En hoe mooi ook dat we een manier hebben gevonden om ALS ook met de Home Edition de wereld uit te trappen, laten we hopen dat het ook de laatste zal zijn. Want elkaar ontmoeten, elkaar omhelzen, klappen en joelen om bij de finish iedereen binnen te halen, medailles om te hangen, te dansen en te samen te zingen: dat is wat de kers op de taart zal zijn volgend jaar!

 

Laat nu zien op sociale media hoe jij er een feestje van maakt samen met jouw familie, vrienden, kennissen, collega’s. Stimuleer elkaar, moedig elkaar aan en heb plezier met elkaar!

 

Wij wensen iedereen veel succes, op naar 8 november. Samen trappen we ALS de wereld uit!

 

Suzan Harmsen

 

PS. Als je je nog niet hebt aangemeld, doe dat dan vandaag nog! Aanmelden kan hier