“Het zal voor mij te laat zijn”

29-09-2020 | 09:03

Theo Rommen is 42 jaar en ruim 20 jaar samen met Sophie. Samen hebben ze twee dochters, Femke en Saar. Theo heeft afgelopen jaar voor de 5e keer meegedaan aan de Tour du ALS. Ook nam hij deel aan de Toer voor ALS. Zijn inzet voor de strijd tegen ALS is niet zonder reden.

 

In februari 2015 kreeg Theo voor het eerst klachten in zijn hand. In oktober van dat jaar kreeg hij de diagnose ALS. We gaan met Theo in gesprek over wat de Toer voor ALS voor hem betekent.

 

Waarom moedig jij mensen aan deel te nemen aan de Toer voor ALS?

“Omdat ALS de wereld uit moet! Er moet een oplossing komen voor deze vreselijke ziekte, daarvoor is geld nodig en dit halen we op door deel te nemen aan de Toer voor ALS. Het vinden van een medicijn zal voor mij te laat zijn, maar door deel te nemen weet ik dat we er alles aan gedaan hebben. De Toer voor ALS is een bijzondere manier om aandacht te vragen voor de ziekte. Daarnaast geeft dit sponsorevent mij een doel om voor te vechten. Het samen met mijn vrienden de sportieve lat heel hoog leggen en elkaar uitdagen is gewoonweg geweldig leuk om te doen. Want als elke meter telt, dan gaan wij tot het uiterste!”

 

Wat betekent ALS voor jou en jouw dagelijks leven?

“ALS betekent voor mij dat ik niet meer de dingen kan doen die ik voor de ziekte deed. Het belemmert mij in mijn vrijheid en mijn zelfstandigheid is compleet weg. Ik moet dagelijks afwegen wat ik kan doen, en wat niet. Want ik wil energie hebben voor als mijn kinderen uit school komen.”

 

Wat brengt de Toer voor ALS jou?

“Deelname aan de Toer voor ALS geeft mij herinneringen voor het leven. Ik maak er nieuwe vrienden en heb contact met andere lotgenoten. De Toer voor ALS is voor mij uniek door de saamhorigheid die je ervaart, het laat je niet meer los. Daarnaast is het geweldig om een steentje te mogen bijdragen aan onderzoek en het vinden van een medicijn tegen deze afschuwelijke ziekte.”

 

Als elke meter telt

Als elke meter telt, dan rennen we wat harder, dan fietsen we wat verder en lopen we een extra blokje om. Doe mee aan de Toer voor ALS – Home Edition en ga samen met ons de strijd aan tegen deze dodelijke ziekte. Het startschot is op zondag 11 oktober, de finish op zondag 8 november 2020. Ga samen met Theo de uitdaging aan en haal met jouw sportieve prestatie in 4 weken tijd zoveel mogelijk geld op!

 

Meld je hier aan! 

 

Dit interview met Theo Rommen is eerder door Stichting ALS Nederland gepubliceerd, en verschijnt nu ingekort met instemming van Theo Rommen op de website van de Toer voor ALS.