Mark Relou

Mark Relou

( Hardlopen | Lid van team: Team Nicky & Co )

Meer informatie

Nog altijd is ALS een ongeneeslijke ziekte. Ik blijf actief om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek, zodat er een doorbraak kan komen. Vorig jaar hebben we met Team Nicky & Co meegedaan aan de toer voor ALS in Meerssen en al jaren gaan we met het team de Mont Ventoux op in de Tour du ALS. Door corona is het dit jaar een home edition geworden en is ons team flink uitgedund. Voor mij een nog grotere motivatie om er keihard tegenaan te gaan. Van 11 oktober tot 8 november ga ik zoveel mogelijk kilometers maken: hardlopen, spinnen, wandelen en bij goed weer ook met de racefiets. Steun je mij in de strijd tegen ALS? Doneer dan een kleine bijdrage.

In 2016 kreeg de toen 29-jarige Nicky van den Eijnden te horen dat de ongeneeslijke spierziekte ALS bij hem was geconstateerd. De diagnose was dat hij nog maar maximaal vijf jaar te leven had. Na deze harde en onmenselijke boodschap kwamen er allerlei initiatieven los. 

Voetbalvereniging Stiphout Vooruit, waar Nicky speler was van het vaandelteam en ik voorzitter van ben, werd maatschappelijk partner van de Stichting ALS in 2016. Jaarlijks zamelt de vereniging geld in met allerlei initiatieven voor wetenschappelijk onderzoek naar ALS. In de zomer van 2019 werd liefst 20.000 euro ingezameld met een voetbalmarathon.

In juli 2019 is Nicky overleden. Twee weken eerder was hij nog aanwezig bij de voetbalmarathon bij Stiphout Vooruit. Nicky werd slechts 33 jaar. Om de nalatenschap van Nicky niet verloren te laten gaan en om alle ALS patiënten hoop te blijven geven blijft Team Nicky & Co. actief om geld in te zamelen voor nieuw en aanvullend wetenschappelijk onderzoek. Kijk hiervoor ook eens op de website: www.teamnickyenco.nl 

 

Activiteit: Hardlopen
212 km
Hardlopen en wandelen 08/11/2020 | 0:00
Hardlopen en wandelen 08/11/2020 | 0:00
Bekijk alle
13/10/2020
22:22

Hans

Bekijk alle
  Bekijk alle
17/10/2020 | 0:00

Week 1

Afgelopen zondag was het zover, de start van de Toer voor ALS home edition. Een wat rare gewaarwording. Vorig jaar waren we met zo'n dertig personen in Meerssen aanwezig op een prachtige zondag met Team Nicky & Co. Emotioneel was het toen, zo vlak na het overlijden van Nicky. Nu is het totaal anders door corona. Iedereen maakt deze weken de kilometers vanuit huis. Elkaar fysiek treffen is er niet bij. Maar we gaan niet bij de pakken neer zitten! Week 1 in cijfers: Totaal al € 30.855,- opgehaald door de hele organisatie. Team Nicky & Co staat op € 298,-. Mijn donateurs hebben    € 258,- gestort, mijn dank is super groot!  Ik heb 48,76 kilometers gemaakt, waaronder twee hardloopsessies en nog los van de kilometers ook nog twee spinning sessies. Ik voel me fit en ben gemotiveerd om ook de komende drie weken gas te geven!!!